Çocuk Odası Perde Modelleri; Özellikle kadınların hayatlarının bir çok zamanı bir şeyleri güzelleştirmekle geçiyor. Bulundukları alan; evleri, çalışma odaları, iş yerleri derken bir çok kişisel alan dediğimiz özel hayatlarımızın mütemadiyen devam ettiği yerler kadınların sihirli dokunuşları ile güzelleşiyor.

Bu süreçten tabi ki ilk olarak evlerimiz nasipleniyor. Ev kurmak, o evi dekore etmek, eşya seçimi derken bu koşturmacada erkekler daha maddiyat yönüyle ilgilenirken, kadınlar ise daha estetik ve konforlu görünme telaşına düşüyor.

Yıllar sonra güzel bir haberle eve gelecek olan kalıcı misafir ile hayatınız değişirken kadınları bir de çocuk veya bebek odası dekore etme  telaşı alıyor. Duvarlardan yerlere, halılardan perdelere derken tekrar bir dekorasyon sürecinin tam ortasına atıyor kendisini. İşte bu sebeple yazımıza dekorasyon sürecine başlamış tüm ebeveynler için rehber olma hevesi ile başladık.

Sonuç olarak bir çocuk odası dekore ederken, odanın dekorasyonu kadar ekleyeceğimiz ince ayrıntılar da bu dekorasyon bütününü tamamlayan parçalar olarak oldukça önem arz ediyor.

Bu bütünün parçası ince ayrıntı dediğimiz konu tabi ki bir evin olmazsa olmazı perdelerdir. Aslında önemsiz gibi görünse de bir evin mahremiyetini yine o evin, o odanın içerisinde ve özelinde tutan perdeler dekorasyonda yegane detaylardır.

Günümüzde yapılaşmanın çok yoğun olduğu bölgelerde evlerin dip dibe pencerelerin ise birbirlerine çok yakın olduğunu gözlemlemekteyiz. Böyle durumlarda özeline dikkat eden herkes için perdeler önemlidir. Akşam olum ışıklar yandığı zaman evin dışarıdan net bir şekilde görünmemesi için perdelere ihtiyaç duyarız.

Gelin birlikte öncelikle perde çeşitlerini gözden geçirip sonra perde seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiğinin üzerinde duralım.

Bambaşka Bir Dünya; Perde Çeşitleri!

  • Piyasada bulunan birden fazla perde seçeneği bulunurken aralarından seçim yapmak oldukça zordur.
  • Öncelikle farklı bir ürün arayanlar için ahşap perde dediğimiz malzemesi ahşaptan yapılan perdeler mevcuttur.
  • Rustik perdeler ise özellikle tavana asılan klasik kornişlere takılan perdelerden değil de pencerenin bir karış üzerine monte edilen metal veya tahta kalın çubuğa geçirilen perde tarzıdır.
  • Günümüzde en son trend olan perdelerden biri ise stor perdelerdir. Hem güneşlik hem de tül olarak kullanılan bu perde çeşidi perde ihtiyacını bire düşürdüğü için oldukça ucuz ve kullanışlıdır.
  • Evlerde en çok kullanılan ve tercih edilen perde ise tül perdelerdir. Kullanımı ve temizliği bakımından kolaylık sağlayan bu perdeler bir çok kadın tarafından ilk olarak tercih edilir.
  • Son olarak ip perde ve boncuk perde gibi perde çeşitleri de bir çok iç mekan için kullanılan perdelerdir.

Çocuk Odası Perde Modelleri;Çocuk Odası Perdesi Nasıl Olmalı?

  • Öncelikle seçeceğiniz perde çocuklarınızın kişisel alanı olan odaları için olacağından mutlaka mağaza gezme, katalog bakma gibi işlemleri birlikte yapmalısınız.
  • Alacağınız perde kız veya erkek hangi oda için olacaksa mutlaka odada bütünlük sağlaması açısından odanın dekorasyonuna uygun olmalıdır.
  • Özellikle fiyat netliği için odanın pencere kısmının en ve boy ölçüsü mutlaka alınmalıdır.
  • Kumaş özelliğine dikkat edilmelidir. Kolay kir tutmayan ve kolay temizlenebilen özellikte bir kumaş seçmek sizin yararınıza olacaktır.
  • Büyük bir odaya sahipseniz dilediğiniz fonluk, güneşlik ve tüllerden dilediğinizi seçebilirsiniz.
  • Eğer küçük bir odaya perde alacaksanız, stor veya zebra perdeler odada kalabalık bir görüntü oluşturmaması açısından oldukça estetik duracaktır.
  • Aldığınız perdelerin güneşliklerini bir kenarda rahat toplayabilmek için perde tutacağı görevinde olan amigurumi oyuncaklar ile dekorasyonu zenginleştirebilirsiniz.
  • Aşağıda ise sizler için seçtiğimiz diğer perde modellerini inceleyebilirsiniz.